Variëteit: Viura 100%
Plantjaar: 1948
Wortel: Rupestris de lot, een van de oudste bestaande onderstammen
Hoogte: 525 meter
Alcohol: 13,5º
Oppervlakte: 1,1 Ha
Leidingsysteem: Bushwijnstokken
Plantafstand: 1,80 x 1 m (zeer ongebruikelijk)
Fles: 17 september 2019
Productie: 1.632 flessen, 5.500 kg/Ha (toegestane opbrengst Viura is 8.520 kg/Ha)
OOGST
Met de hand geplukt in een roestvrijstalen badkuip van 2.000 kg.
WIJNMAKING
Eenmaal in de wijnmakerij gaat het direct naar de pers en wordt het gefermenteerd in Franse eiken vaten. Overgeheveld en gerijpt gedurende 7 maanden in hetzelfde vat met wekelijkse batonnage.
PROEFNOTITIES
Heldere, bijna transparante kleur. In de neus komen lindebloesem, houtachtige noten en grapefruit aroma's naar voren. Geurig en smaakvol, in de mond is het rond en in balans met een aangename afdronk.
Wijn: Witte Wijn
Jaar van aanplant: 1948
Variëteit: Viura 100%
Alcoholpercentage: 13,5º
Productie: 1.632 flessen